Coach & Athlete

Piëtro Doorjé

Mijn sportavontuur begon zo’n 15 jaar geleden. Ik was een temperamentvol ventje met een goed stel hersens. Zat op het gymnasium en kreeg genoeg prikkels in mijn bovenkamer, maar had geen uitlaatklep.

Op een dag kwam mijn grote broer Rodney thuis met een videoband (ja ja videoband) en die moest ik bekijken. Thaiboks-wedstrijden in Thailand die werden gevochten op een nationale feestdag, namelijk de verjaardag van de Koning van Thailand. Ik wist niet wat ik zag… Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Wereld van explosie, precisie, souplesse, respect, controle en wilskracht.
Daar waar men enkel agressie zag, zag ik formules in een pure vorm. Dit gevoel heeft mij sinds dat moment gegrepen en mij nooit meer losgelaten. Na het behalen van mijn universitaire diploma, besloot ik dan ook mijn sport op de eerste plaats te zetten. Dit heeft geresulteerd in het behalen van de Nederlandse, Europese- en Wereldtitel in mijn gewichtsklasse (-63,5KG).

Wereld Kampioen werd ik niet zomaar; los van alle trainingsarbeid, heb ik een team nodig van mensen dat zaken uit handen neemt voor mij zodat ik mij optimaal kan concentreren op de weg naar de beste versie van mezelf en als het even meezit… de overwinning!

De ruud van nistelrooy foundation heeft mij gesteund in deze! Ik ben zeer dankbaar voor deze samenwerking, want hiermee ben ik in staat een verbeterde balans te vinden tussen arbeid, voeding en herstel.

De ruud van nistelrooy foundation wilt zoveel mogelijk kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun talent, door ze te stimuleren en kansen te geven die ze nu niet krijgen. Met het creëren van een veilige omgeving, waarin het (verborgen) talent van ieder kind gezien wordt, krijgt een kind een betere kans zich te ontwikkelen. Iets wat ook wij in onze dojo nastreven tijdens ons lesaanbod voor kinderen. Ik zet mij daarom graag in als ambassadeur voor de ruud van nistelrooy foundation.

HIGHLIGHTS

IMAGES